info@professioncert.hu, Tel.: +3620 539 2355

Szervezet – és folyamatfejlesztés

Szervezet – és folyamatfejlesztés.

A szervezetfejlesztés feladata az, hogy az egyén, a csoport és a szervezet teljesítményét javítsa és segítsen a szervezetnek még hatékonyabban reagálni a környezet változásaira.

A szervezetfejlesztés magába foglalja a megújulás, tanulás, kreatív megoldások kidolgozását, a szervezet, és a benne dolgozó emberek problémamegoldó képességének fejlesztését, a hatékonyság és alkalmazkodóképesség, rugalmasság növelését, a szervezeti szintek közötti összhang megteremtését, fejlesztését és nem utolsó sorban a folyamatok, a rendszerek javítását.

Egy szervezet, idejének jelentős részét tipikusan (esetenként akár 80%-át) „felesleges feladatok” elvégzésével tölti: a munkatársak olyan adatok, információk után kutatnak, melyek máshol rendelkezésre állnak, egy-egy folyamatlépést több rendszerben, több formában adminisztrálnak, vagy éppen olyan dokumentumokat készítenek, melyeket aztán senki sem fog ténylegesen használni. A jelenlegi nehéz időkben a fejlődés fenntartásához, a megfelelő eredmények eléréséhez maximalizálni kell az üzleti folyamatok teljesítményét, hatékonyságát.

A vezetői feladatok egyik legnagyobb kihívása a belső folyamatok kontrollálása és a hatékony vállalati kommunikáció megteremtése. Ezen feladat hatással van a szervezet egészére, a vállalatot irányító vezetőség pedig kénytelen szembenézni a következő problémákkal:

  • Nehézkes együttműködés a szervezeti egységek és a telephelyek között,
  • Kontrollálhatóság, nyomon követhetőség hiánya,
  • A változásokra reagálva megnövekedett e-mail váltások, meetingek, telefonhívások,
  • Dokumentumok strukturált tárolásának hiánya,
  • Változás-követés hiánya,
  • Növekvő adminisztrációs terhek.

Egy folyamatoptimalizálási projekt keretében felmérjük vállalata belső működési folyamatait, megvizsgáljuk és véleményezzük a napi munkafolyamatok menetét, rávilágítunk a problémás területekre és természetesen bemutatjuk, hogyan lehet eredményesebbé és költséghatékonyabbá tenni egy szervezet működését. Javaslatainkat teljesen az adott szervezet igényeire és jellemzőire szabjuk.